Σας προσκαλούμε σε ανοιχτή συζήτηση με θέμα

Ο πόλεμος στις οθόνες & τις ψυχές μας

Κεντρικοί ομιλητές

Δημήτρης Μπούρας, Ανθρωπολόγος φωτογράφος-ερευνητής

Μαρία Σούντη, Ψυχολόγος M.Sc., Υποψήφια Διδάκτορας ΕΚΠΑ, Εκπ. Μέλος Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας.

Διεξαγωγή

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022
ώρα έναρξης 7:00 μ.μ.

στην αίθουσα του συλλόγου «Ο Θέογνις», 28ης Οκτωβρίου 62, Μέγαρα

Δημήτρης Μπούρας

Ανθρωπολόγος φωτογράφος-ερευνητής

Σύντομο βιογραφικό

O Δημήτρης Μπούρας είναι ανθρωπολόγος φωτογράφος και δημιουργός ντοκιμαντέρ. Εργάζεται σε μακροπρόθεσμα projects που επικεντρώνονται σε ανθρωπιστικά ζητήματα, συγκρούσεις και πολέμους σε όλο τον κόσμο. Έχει καταγράψει τις μεγαλύτερες αναταραχές που έχουν συμβεί στον κόσμο από το 1981. Το έργο του τον οδήγησε στα Βαλκάνια, στην ευρύτερη ζώνη του Καυκάσου της Ευρασίας (πρώην Σοβιετική Ένωση), στην Υποσαχάρια Αφρική και ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή.

Η τρέχουσα μεταδιδακτορική έρευνά του, με τίτλο «Beyond Dichotomies: Reassembling Global Challenges through the Local» («Πέρα από τις διχοτομήσεις: «Επανασυναρμολογώντας τις παγκόσμιες προκλήσεις μέσα από το τοπικό»), αποτελεί μια συγκριτική μελέτη γεωπολιτικού και ανθρωπολογικού ενδιαφέροντος που διερευνά τη νέα μορφή πολέμου: υβριδικός/«ακήρυχτος πόλεμος». 

Παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή καθώς και στην ευρύτερη ζώνη του Καυκάσου – Ευρασίας (Ουκρανία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν) προκειμένου να εξάγει συμπεράσματα σχετικά με τη μεταβαλλόμενη φύση του σύγχρονου πολέμου.

Από το 2010, άρχισε να συμπεριλαμβάνει στο επίκεντρό του την Υγεία – έρευνα για τις επιδημίες και τη διαδικασία της επιδημίας και στην Ουκρανία μεταξύ άλλων.

Ο Δημήτρης Μπούρας είναι λέκτορας και δοκιμιογράφος σε πολλά ακαδημαϊκά ιδρύματα και διεθνή συνέδρια. 

Τίτλος της ομιλίας του στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Θέογνις»: «Από την εποχή του «εμπιστεύσου με», στην εποχή του «δείξε μου»-γιατί πρέπει να πιστέψω : Προς ακρίβεια και διαφάνεια στο πεδίο των νέων μέσω, υπό το πρίσμα της Οπτικής Ανθρωπολογίας»

Μαρία Σούντη

Ψυχολόγος M.Sc., Υποψήφια Διδάκτορας ΕΚΠΑ

Σύντομο βιογραφικό

Η Μαρία Σούντη είναι Ψυχολόγος (Phd-c) – Ψυχοθεραπεύτρια, αριστούχος απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο τμήμα Επικοινωνίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου τώρα είναι υποψήφια διδάκτορας, 

Aσχολείται με τον σχεδιασμό ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων μέσα από τη χρήση εικονικής πραγματικότητας αλλά και το βίωμα του ανθρώπου στα εικονικά περιβάλλοντα. Παράλληλα, είναι εκπαιδευόμενο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας, ενώ έχει συμμετάσχει στο μονοετές πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στην Πρώιμη Παρέμβαση, από την Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Παιδιού και Εφήβου. 

Εργάζεται ιδιωτικά με ενήλικες, εφήβους και παιδιά. 

Θα μιλήσει στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγάρων «Ο Θέογνις» την Δευτέρα 14 Μαρτίου, στις 7 μ.μ. Τίτλος της ομιλίας της «Γιατί πόλεμος;».

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από covid-19. Η είσοδος θα γίνεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης και με σειρά προτεραιότητας με βάση την χωρητικότητα της αίθουσας.