1η Γιορτή Πολιτισμού

 

Η 1η Γιορτή Πολιτισμού του «Θέογνι» ένωσε ανθρώπους και έδωσε χρώμα στο κέντρο της πόλης. Ήταν μια ιδέα μας, που μας έδωσε χαρά, παρότι κάθε διοργάνωση απαιτεί κόπο, χρόνο και συνεργασία.

Η 1η Γιορτή Πολιτισμού του συλλόγου μας πέρασε στην ιστορία και μας άφησε τις καλύτερες αναμνήσεις, καθώς είδαμε στην πράξη, πώς ο πολιτισμός και οι τέχνες μας ενώνουν.

Πέρα από ελιτίστικες απόψεις περί υψηλής τέχνης, «ανοίξαμε» την έκθεση και τις εκδηλώσεις και δώσαμε βήμα σε κάθε έναν συμπολίτη μας που ήθελε να παρουσιάσει έργα του, από κάθε μορφή τέχνης, από οποιοδήποτε υπόβαθρο. Όλα τα έργα «ενώθηκαν» σε μια μεγάλη γιορτή και αυτό μας έδωσε πραγματική χαρά. Είδαμε το κέντρο της πόλης μας να παίρνει χρώμα και να γεμίζει ανθρώπους, με αφορμή και επίκεντρο την τέχνη. Έγιναν συζητήσεις, ακούσαμε μουσικές, ακούσαμε αφηγήσεις και ποίηση, παρακολουθήσαμε θεατρικά έργα, περιεργαστήκαμε έργα εικαστικών τεχνών, γλυπτικής, κεραμικής.

Η Γιορτή Πολιτισμού, στην πρώτη της διοργάνωση, έτυχε της αιγίδας του Υπουργείου Πολιτισμού, έπειτα από συγγραφή και υποβολή της πρότασής μας, και έτσι πλαισιώθηκε η διοργάνωση αλλά και εντάχθηκε ο σύλλογός μας στις δράσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, βάζοντας τα Μέγαρα στον χάρτη των πολιτιστικών δρωμένων. Αποφεύγοντας τα στεγανά όρια ενός κτιρίου, αφήσαμε τα έργα τέχνης να μας μιλήσουν και στον δημόσιο χώρο καθώς οργανώσαμε την Γιορτή Πολιτισμού σε 3 ημέρες σε 3 σημεία στο κέντρο της πόλης, όπου σχηματίστηκε ένα «τρίγωνο» διαφόρων τεχνών που έδωσαν χρώμα, από τον χώρο του συλλόγου, στην κεντρική πλατεία και στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό.

Πάνω από 40 ερασιτέχνες και επαγγελματίες δημιουργοί συναντήθηκαν και παρουσίασαν τα έργα τους στο κοινό, που γέμισε το κέντρο της πόλης, συνομιλώντας με αφορμή τα έργα τέχνης, που εκτείνονταν από τα εικαστικά και τη φωτογραφία, ως τη γλυπτική, τον κινηματογράφο, τη μουσική και το θέατρο. Στην 1η Γιορτή Πολιτισμού συμμετείχαν (με αλφαβητική σειρά) οι:

1.    Γκέλη Ειρήνη
2.    Διπλάρας Παναγιώτης
3.    Δρίτσας Γιώργος
4.    Δροσίου Βερόνικα
5.    Κακαγής Άκης
6.    Κάντα Μαίρη
7.    Καστανιάς Αλέξης
8.    Κλώκα Μαριανέλλα
9.    Κόμπουλη-Μαρκεσίνη Ελένη
10.   Κουλούρη Λιάνα – Μουρτζούκος Ηλίας
11.   Κουλουριώτης Γιώργος
12.   Κουρσόπουλος Ιωάννης
13.   Κρητικού Μόνικα
14.   Κρητικού Φράνκα
15.   Λιάσκου Γαρυφαλλιά
16.   Λουκά Πολυξένη
17.   Μητρογιώργη Αθηνά
18.   Μιχάλαρος Δημήτρης
19.   Μουστάκα Ελευθερία
20.   Μπαρμπίνης Βασίλης
21.   Μπεθάνης Χρήστος
22.   Μπισταράκη Ορσαλία
23.   Μπόρας Παναγιώτης
24.   Ντερέκης Κωνσταντίνος
25.   Παλυβού Ιουλία
26.   Παπαηλία Αντιγόνη
27.   Παπακωνσταντίνου Μαρία
28.   Παπανικόλας Σπύρος
29.   Παπανίκος Γιώργος
30.   Παπαπανούση Χάρις
31.   Περόνη Μαρία
32.   Πολυχρονάκης Κωνσταντίνος
33.   Σάλτα Γεωργία
34.   Σάλτα Ευγενία
35.   Σιδέρη Ζωή
36.   Σούντη Μαρία
37.   Σουριάς Μάκης
38.   Στάθη Ευγενία
39.   Τσορβά Ντούλη
40.   Φυλακτού Κωνσταντίνα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγάρων “ο Θέογνις” ευχαριστεί θερμά όλους τους εθελοντές του συλλόγου που συνέβαλαν τα μέγιστα στην άρτια διοργάνωση της 1ης Γιορτής, τους χορηγούς – επιχειρήσεις της πόλης μας που στηρίζουν έμπρακτα το έργο του συλλόγου, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες δημιουργούς που «άνοιξαν» τις τέχνες τους στο ευρύ κοινό.

Δίνουμε υπόσχεση να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τον πολιτισμό στην περιοχή μας, με ανεξαρτησία και ανιδιοτέλεια.
Η συμμετοχή ανθρώπων και η παρουσίαση έργων από πολλούς δημιουργούς, αναμφίβολα, μας γεμίζει χαρά και δύναμη για να συνεχίσουμε να κάνουμε σκέψεις και να διοργανώσουμε και την επόμενη Γιορτή Πολιτισμού.

Δείτε επίσης